Logo Kaakchirurgie Zeeland Kaakchirurgie Zeeland Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Computergestuurde implantaatplanning

Met behulp van moderne technieken, zoals een hoofd-hals CT scan en geavanceerde software, kan de plaatsing van implantaten zeer precies van tevoren worden gepland. Dit leidt tot minder nabezwaren na de plaatsing.

Wat is computergestuurde implantaatplanning?

Computergestuurde ImplantaatplanningComputergestuurde implantaatplanning is een zeer geavanceerde techniek, waarmee ontbrekende tanden en/of kiezen op een gemakkelijke, snelle en comfortabele manier worden vervangen door permanente tandwortelimplantaten. Een groot deel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd zonder dat u daarbij aanwezig hoeft te zijn. U kunt na slechts twee afspraken de stoel verlaten met de implantaten in de kaak en eventueel zelfs al de kroon, brug of prothese geplaatst op de implantaten. Tijdens de eerste afspraak wordt een CT-scan van uw gebit gemaakt, samen met afdrukken van uw boven- en onderkaak. Op basis hiervan wordt de hele behandeling digitaal vooruit gepland. Met behulp van de computer worden de lengte, dikte en richting van de implantaten bepaald en wordt de vervaardiging van kroon, brug of prothese ingepland.?Bij de tweede afspraak worden direct de implantaten geplaatst. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een digitaal geplande boormal, zodat de implantaten direct door het tandvlees heen op de juiste plek worden geplaatst in de kaak. Op basis van de eerder gemaakte CT-scan en de afdrukken heeft het tandtechnisch laboratorium inmiddels de kroon, brug of prothese voor u gemaakt welke direct kan worden geplaatst op de implantaten.

Computergestuurde Implantaatplanning

Wat zijn de voordelen van een computergestuurde implantaatplanning?

Het grootste voordeel van deze snelle, eenvoudige en veilige behandelmethode is dat na de behandeling geen herstelperiode nodig is. De behandeling is als het ware te vergelijken met een kijkoperatie. Omdat uw tandvlees niet gehecht hoeft te worden, hebt u weinig kans op napijn. U kunt vrijwel direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten hervatten. Ook de totale behandelduur is met deze techniek meestal korter.

Vragen?

Stuur een email naar Kaakchirurgiezeeland